Wandeling thumbnail

Foto: Greet Sienap

Gallery image Het prachtige Kasteel van La Hulpe Ooievaar Paardjes wandelen langs het Kasteel van La Hulpe

Kasteel van La Hulpe – Zoniënwoud

Voor deze avontuurlijke wandeling mag je je aan een bijzonder bosrijk traject verwachten, doordrenkt met geschiedenis en omgeven door natuurlijke pracht. Je vertrekt vanaf het station van Terhulpen. Terwijl je je eerste stappen zet, wandel je door een bewoond gebied, waar zelfs tussen de huizen groene oases verscholen liggen. Je passeert langs de schilderachtige vijver, Le Grand Etang, gelegen in het hart van La Hulpe, en bewondert de rustgevende schoonheid van een klein natuurgebiedje langs de kabbelende beek L’Argentine.

Eenmaal voorbij het levendige dorp ontvouwt zich voor je het betoverende domein van het majestueuze Kasteel van La Hulpe. Dit historische monument, gehuld in een aura van grandeur, biedt een adembenemend uitzicht over uitgestrekte vijvers en weelderige groene weiden, waar het verleden naadloos samenvloeit met het heden. Elk detail van het kasteel ademt een rijke geschiedenis en een diepgaande verbondenheid met de omringende natuur.

Na het bewonderen van dit prachtige stukje erfgoed, word je uitgenodigd om enkele uren door te brengen in het prachtige Zoniënwoud. Dit weelderige bos, dat zich uitstrekt over drie gewesten van België – Brussel, Vlaanderen en Wallonië – verwelkomt je met open armen en biedt een oase van rust te midden van de bruisende stedelijke omgeving. Met zijn uitgestrekte paden en weelderige vegetatie, nodigt het Zoniënwoud uit tot eindeloos verkennen en ontdekken, waarbij elk hoekje van dit woud een nieuw avontuur belooft. Dompel jezelf onder in de rustgevende geluiden van de natuur terwijl je je weg baant door dit betoverende landschap, en laat je betoveren door de tijdloze schoonheid van de natuur.

Later dit jaar wordt deze wandeling uitgebreid beschreven in onze eerste Groene Halte-wandelgids, samen met 9 andere van onze populairste routes.

 

Startpunt:

Station NMBS La Hulpe/Terhulpen

Eindpunt:

Korte wandeling: Station NMBS Groenendaal

Lange wandeling: Station NMBS Bosvoorde


Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

La Hulpe

Icon

14 km - 18 km

Deze Groene-Haltewandeling kwam tot stand met de steun van NMBS en de Nationale Loterij.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER
×

Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp

    ×

    Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

    Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp