Wandeling thumbnail

Foto: Jacques Peeters

Gallery image Wandelaar_in_het_bos_Groene_Halte in_het_bos_Groene_Halte Groene_Halte_station_Graide Bos wandelen door het Bos Landschap_met_koeien_Ardennen Monument_van_Maquis Op_pad_met_maquisards_landschap_Groene_Halte Sint-Deniskerk_oude toren_VIIIe eeuw

Op pad met de Maquisards

Het grootste deel van de wandeling loopt door de uitgestrekte bossen van de Ardennen. De wandeling begint in Gedinne. Je passeert Haut-Fays en gaat verder door het bos. Onderweg kan je het Monument du Maquis (een gedenksteen voor 17 in 1944 gesneuvelde verzetsstrijders), de Jardin des Hiboux (een valkerij met meer dan 75 roofvogels) en de kapel van Graide bezoeken.

Gelegen tussen de valleien van de Lesse, de Houille en de Semois biedt het territorium «Ardenne méridionale» (ofwel «zuidelijke Ardennen») vele schatten onder de noemer landelijk, natuurlijk en landschappelijk erfgoed en dit met traditioneel warm onthaal en kwaliteitsvolle streekproducten.

Startpunt:

Station NMBS Gedinne

Eindpunt:

Station NMBS Graide


Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Gedinne - Gaverdisse - Bièvre

Icon

17.5 km

Deze Groene Halte is een realisatie van TreinTramBus en het Parc naturel de l’Ardenne Méridionale, met de steun van de negen gemeenten die deel uitmaken van het Parc naturel, het Commissariat général au Tourisme (CGT) en het Europees Fonds voor landbouw en plattelandsontwikkeling (FEADER) in het kader van LEADER.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER
×

Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp