Wandeling thumbnail

Foto: Jacques Peeters

Gallery image Deze wandeling zal je kinderen aanspreken Wandelen in de lente Vriendinnen genieten van wandeling in de Bourgoyen Blauwe brug Wandelaars in de Bourgoyen Gent Gezin wandelt langs het Groene Westeringspoor

Het groene Westerringspoor

“Het Groene Westerringspoor” is een zeer groene wandeling in onverwachte delen van Gent. Het nagelnieuwe Bloemekenspark, de oude spoorweg van het Westerringspoor, de monumentale Westerbegraafplaats, het Stedelijk Natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen, het Landschapspark Groene Velden en het pittoreske Domein Claeys-Boúúaert volgen elkaar op.

De korte variant (6 km) is volledig toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. De lange wandeling (10,7 km) is niet volledig toegankelijk, maar wel perfect haalbaar met kinderwagens. De wandelingen zijn uitgesproken kindvriendelijk. Op de korte wandeling kom je bijvoorbeeld langs diverse speelterreinen. Beide trajecten lopen grotendeels over autovrije wandelpaden. Ook de natuur onderweg biedt voldoende leuke elementen om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen.

Vertrekpunt:

Tram- en bushalte De Lijn Gent Van Beverenplein

Eindpunt

Lange wandeling: bushalte De Lijn Mariakerke Post

Korte wandeling: bushalte De Lijn Mariakerke Jutestraat (150 meter vanaf Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen (via de Driepikkelstraat)


Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Gent

Icon

6 km - 10.7 km

Wheelchair

6.4 km

TOEGANKELIJKHEID

Rolstoel iconKinderwagen icon

Deze Groene-Haltewandeling kwam tot stand dankzij de steun van de Stad Gent.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER