Wandeling thumbnail

Foto: Toerisme Torhout

Gallery image ’sGravenwinkel_Torhout_kasteel_Wijnendale Hert in het bos kerk Bushalte Kasteel Wijnendale Zonsondergang Paddestoelen Torhout Eekhoorn in het bos Kasteel Wijnendale aerial Kasteel Wijnedale Landschap Torhout Torhout bij zonsondergang

Torhout en kasteel Wijnendale

Deze Groene Halte-wandeling biedt een uitgelezen kans om de charmes van zowel de stad Torhout als het weelderige groene landschap eromheen te ontdekken. Het avontuur begint bij het station van Torhout, vanwaar je je een weg baant door mooie straatjes van het stadscentrum. Vervolgens leidt de route je langs een voormalige spoorlijn, die nu getransformeerd is tot een prachtig groen fiets- en wandelpad, waarlangs je kunt genieten van de rust en de schoonheid van de natuur.

Langs Wijnendale dorp kom je na 7 km aan Kasteel Wijnendale waar je de majestueuze contouren van dit prachtige gebouw kunt bewonderen, een historisch juweeltje dat de tand des tijds heeft doorstaan. Maar het avontuur stopt hier niet; voor degenen die nog meer willen verkennen, biedt het nabijgelegen Wijnendalebos  nog eens 5 kilometer aan prachtige natuur. Hier, te midden van de rustige bossen en kronkelende paden, is er zelfs een kans om het lokale wildleven te spotten, zoals het gracieuze ree, dat zich af en toe laat zien tussen de bomen, waardoor je een onvergetelijke ontmoeting met de natuur hebt. Kortom, deze Groene Halte-wandeling in Torhout, is een uitstap die van je meest saaie weekend een knaller maakt.

Later dit jaar wordt deze wandeling uitgebreid beschreven in onze eerste Groene Halte-wandelgids, samen met 9 andere van onze populairste routes. 

 

Startpunt:

NMBS Station Torhout

Eindpunt:

Bushalte De Lijn Kasteel Wijnendale


Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Torhout

Icon

8 km - 14 km

Wheelchair

8 km

TOEGANKELIJKHEID

Rolstoel iconKinderwagen icon

Deze Groene-Haltewandeling kwam tot stand met de steun van de stad Torhout, De Lijn en NMBS/Infrabel.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER
×

Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp

    ×

    Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

    Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp