Wandeling thumbnail

Foto: Toerisme Gent

Gallery image Wandelen langs historische gebouwen Gent Gezellig park In Gent Wandelen over het Vlonderpad Gezin geniet van de Gentbrugse Meersen

Gentbrugse Meersen

De Gentbrugse Meersen, vroeger een lappendeken van kleinere groengebieden, voormalige landbouwgronden en restruimtes, ontwikkelt zich nu tot een diverse en aantrekkelijke groenpool. Je vindt er onder andere het geboortebos. Langs het Gentse Zwin, de slikken en schorren langs de Schelde, gaat de wandeling in een groen lint naar het Ledebergse Keizerpark en, voor wie nog even wil doorstappen, via de mooie Sint-Baafssite naar het hart van de oude binnenstad.

De toegankelijke variant loopt over betonpaden, en tweemaal over 200 m over een halfverharde weg (hiervoor raadpleeg je het best de papieren brochure). De andere wandelingen – korte en lange variant – lopen deels over onverharde paden, en zijn dus niet geheel toegankelijk voor rolstoelen. Kinderwagens kunnen wel mee, mits wat moeite af en toe. De wandelingen zijn uitgesproken kindvriendelijk. Zowel op de korte als op de lange wandeling kom je bijvoorbeeld langs diverse speelterreinen. Beide trajecten lopen grotendeels over autovrije wandelpaden. Ook het blotevoetenpad en de natuur onderweg zijn extra elementen om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen.

 

Startpunt:

Bushalte De Lijn Gentbrugge Braemkasteel

Eindpunt:

Lange wandeling: bus- en tramhalte De Lijn Gent Korenmarkt

Korte wandeling: bushalte De Lijn Keizerpoort (Keizervest)


Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Gent

Icon

9 km - 13.3 km

Wheelchair

7.4 km

TOEGANKELIJKHEID

Rolstoel iconKinderwagen icon

Deze Groene-Haltewandeling kwam tot stand met de steun van de Stad Gent.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER