Wandeling thumbnail

Foto: TreinTramBus

Gallery image Wei_met_koeien Gezellig_dorpje in de Ardennen Rustieke_ardennen_omgeving Rustieke_ardennen_omgeving Rustieke_ardennen_wandelpad Kerk_Sint_Hubert Kapel

Rustieke Ardennen

Rustieke Ardennen: ontdek de charme van Graide en omgeving

Rustieke Ardennen, met hun authentieke charme en natuurlijke schoonheid, vormen het decor van deze prachtige wandeling. Je begint je tocht bij station van Graide, waarna je door uitgestrekte weilanden en serene bossen wandelt. Deze route laat je de rustieke Ardennen op hun best ervaren. Dankzij Groene Halte reis je gemakkelijk en duurzaam naar het startpunt van je wandeling. Zo word je ondergedompeld in de sereniteit van de regio.

Pittoreske dorpen in de rustieke Ardennen

Tijdens deze wandeling kom je langs de vijvers van Les Tranlets en ontdek je de charmante dorpjes Monceau-en-Ardenne en Oizy. Deze dorpen weerspiegelen perfect de rustige, landelijke sfeer die zo typerend is voor de Ardennen. Een bijzonder hoogtepunt onderweg is de oude molen van Ruaumoulin, een ideale rustplek midden in het bos.

De schatten van de Ardenne Méridionale

De rustieke Ardennen maken deel uit van de ‘Ardenne Méridionale’, een regio vol natuurlijk en landschappelijk erfgoed. Gelegen tussen de valleien van de Lesse, de Houille en de Semois, biedt deze streek een unieke combinatie van ongerepte natuur en rijke cultuur. In Oizy, een van de parels van de rustieke Ardennen, kun je de Sint-Hubertuskerk en de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand bezoeken voordat je je weg vervolgt naar het station van Carlsbourg, het eindpunt van deze wandeling.

Onze gids wijst je de weg

In onze handige digitale of papieren wandelgidsen vind je alle informatie die je nodig hebt om je route door de rustieke Ardennen te plannen. We bieden deze aan in zowel het Nederlands als het Frans. Of je nu de volledige wandeling maakt of een deel ervan, de gids biedt je routebeschrijvingen en achtergrondinformatie over de bezienswaardigheden in deze unieke streek.

Zoek je een route in je buurt?

 

Startpunt:

Station NMBS Graide

Eindpunt:

Station NMBS Carlsbourg


Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Bièvre - Paliseul

Icon

19.5 km

Deze Groene Halte is een realisatie van TreinTramBus en het Parc naturel de l’Ardenne Méridionale, met de steun van de negen gemeenten die deel uitmaken van het Parc naturel, het Commissariat général au Tourisme (CGT) en het Europees Fonds voor landbouw en plattelandsontwikkeling (FEADER) in het kader van LEADER.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER
×

Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp