ThumbnailBig play button

Foto: Foto: C.Brot

Gallery image Langs_het_graf_van_de_reus_DE_ABDIJ_NOTRE-DAME_VAN_CLAIREFONTAINE Langs_het_graf_van_de_reus_De_brug_van_Cordemois Langs_het_graf_van_de_reus_Bouillion_aan_de_semois Langs_het_graf_van_de_reus_Beekje Langs_het_graf_van_de_reus_Mogimont_kerk Langs_het_graf_van_de_reus_landschap Langs_het_graf_van_de_reus_landschap Groene_Halte_station_Paliseul Langs_het_graf_van_de_reus_wandelpad Groene_Halte_wandeling_Langs_het_graf_van_de_reus_doorkijkje Langs_het_graf_van_de_reus_maria_kapel

Langs het Graf van de Reus

Het grootste deel van deze wandeling loopt door het bos, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op de Ardennen en de Semois. De route begint in Paliseul en leidt je vervolgens naar de pittoreske dorpjes Mogimont, Ucimont en Botassart. Je komt langs het Graf van de Reus, geklasseerd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië, om verder te gaan naar de Abdij van Cordemois en te eindigen in Bouillon met zijn beroemde kasteel.

Gelegen tussen de valleien van de Lesse, de Houille en de Semois biedt het territorium « Ardenne méridionale » (ofwel « zuidelijke Ardennen ») vele schatten onder de noemer landelijk, natuurlijk en landschappelijk erfgoed en dit met traditioneel warm onthaal en kwaliteitsvolle streekproducten.

Startpunt:

NMBS Station Paliseul

Eindpunt:

Bushalte TEC Bouillon – La Maladrerie (lijn 8 naar NMBS Station NMBS Libramont)


Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Paliseul - Bouillon

Icon

20 km

Deze Groene Halte is een realisatie van TreinTramBus en het Parc naturel de l’Ardenne Méridionale, met de steun van de negen gemeenten die deel uitmaken van het Parc naturel, het Commissariat général au Tourisme (CGT) en het Europees Fonds voor landbouw en plattelandsontwikkeling (FEADER) in het kader van LEADER.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER
×

Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp