Wandeling thumbnail

Foto: Toerisme Brasschaat

Gallery image Gallery image Gallery image Gallery image

Hoe bereid je je voor om van die eerste lentewandeling een topper te maken?

Met de temperaturen die dit weekend de 24 graden aantikken, is het hoog tijd om de lentewandelschoenen uit de kast te halen en de natuur in te trekken. Maar hoe zorg je ervoor dat deze eerste lentewandeling een onvergetelijke ervaring wordt? Hier zijn enkele tips om er een groot succes van te maken!

1. Kleed je in laagjes:

Hoewel de thermometer in de middag misschien richting de 24 graden klimt, kan het ‘s ochtends nog behoorlijk fris zijn. Zorg ervoor dat je kleding draagt die je makkelijk in laagjes kunt opbouwen en aanpassen aan de temperatuur. Zo ben je voorbereid op alle weersomstandigheden en kun je comfortabel blijven wandelen.

2. Hydrateer:

Met het warmere weer is het essentieel om voldoende water mee te nemen tijdens je wandeling. Zorg voor een goede hydratatie om vermoeidheid en uitdroging te voorkomen. Een herbruikbare waterfles is een handige metgezel voor onderweg.

3. Bescherm jezelf tegen de zon:

Hoewel de lentezon zalig kan aanvoelen, is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de eerste stralen van het seizoen. Vergeet niet om zonnebrandcrème aan te brengen voordat je op pad gaat. Een hoed en zonnebril kunnen ook helpen om je te beschermen tegen de eerste zon.

4. Download een route:

Voordat je vertrekt, is het een goed idee om een wandelroute te downloaden die je wilt volgen.  Op deze manier kun je gemakkelijk navigeren tijdens je wandeling. Lees hier meer over hoe je dit aanpakt.

5. Zorg voor een volle batterij:

Niets is vervelender dan halverwege je wandeling ontdekken dat je smartphone bijna leeg is. Zorg ervoor dat je smartphone volledig is opgeladen voordat je vertrekt, zodat je onderweg foto’s kunt maken, je route kunt volgen en in geval van nood bereikbaar blijft.

6. Overweeg een (plantaardige) picknick:

Maak je lentewandeling extra speciaal door een heerlijke picknick mee te nemen. Kies voor lichte en gezonde snacks zoals fruit, groenten, noten en crackers. Voor de liefhebbers kun je ook een plantaardige picknick samenstellen met smakelijke groenten gerechten. Het is ook een goed idee om een energiereep mee te nemen voor tussendoor.