Vrijwilliger worden bij Groene Halte

Ben jij gepassioneerd door wandelen, natuur, fotografie en openbaar vervoer? Wil je je inzetten voor het promoten van duurzaam toerisme? Ontdek jij graag prachtige landschappen? Dan is dit misschien wel het vrijwilligerswerk dat je zoekt!

Image

Groene Halte wordt mogelijk gemaakt door een ploeg enthousiaste vrijwilligers. Als vrijwilliger bij Groene Halte speel je een cruciale rol in het up-to-date houden van onze routes en het promoten van prachtige wandelbestemmingen. Als jij een liefhebber bent van wandelen, een scherp fotografisch oog hebt of ons wilt helpen om Groene Halte bekender te maken bij een breder publiek, dan is vrijwilligerswerk bij TreinTramBus vzw, de initiatiefnemer van Groene Halte, misschien wel iets voor jou.

Controleur van natuurroutes en fotograaf:

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het controleren van één of meerdere routes binnen ons netwerk. Bovendien leg je de schoonheid van onze routes vast door middel van foto’s, die we gebruiken voor onze sociale mediakanalen, wandelgids en deze website om anderen te inspireren deze mooie plekken te ontdekken en het plezier van wandelen met het openbaar vervoer te laten ervaren.

Image
Image

Verantwoordelijkheden:

* Controleren van de wandelroutes en rapporteren van eventuele problemen of wijzigingen in de routes.
* Het maken van natuurfoto’s tijdens je wandelingen.
* Selecteren en bewerken van de mooiste foto’s.

Vereisten:

* Sterke affiniteit met natuur, wandelen en openbaar vervoer.
* Ervaring met wandelen (20 km) en het volgen van routes.
* Uitstekende fotografievaardigheden en toegang tot eigen camera-uitrusting.
* Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om informatie duidelijk te rapporteren.
* Basiskennis van digitale beeldbewerking.
* Beschikbaarheid om regelmatig wandelingen te maken en foto’s te nemen.

Wat krijg je van ons?

* De mogelijkheid om bij te dragen tot duurzaam toerisme.
* Naamsvermelding bij de foto’s.
* Toegang tot al onze wandelingen.
* Ervaring verwerven in het veld van natuurfotografie en toerisme.
* Flexibiliteit in jouw inzet.
* En uiteraard samenwerking met een enthousiast en gepassioneerd team.

Image
Image

Groene Halte is een initiatief van TreinTramBus, een gedreven vrijwilligersorganisatie die zich al jaren inzet voor de belangen van alle reizigers van het openbaar vervoer. We doen dit door onze standpunten via de media kenbaar te maken en in gesprek te gaan met alle mogelijke betrokkenen. Maar er is meer!

Met ons project ‘Groene Halte-wandelingen’ motiveren we wandelaars om zich met het openbaar vervoer te verplaatsen naar en van hun wandelingen. Stap uit bij Groene Halte A, geniet van een betoverende wandeling en keer terug naar huis via Groene Halte B. Meer dan 50 van zulke avonturen over het hele land wachten op jou. Interessant weetje: TreinTramBus is de enige organisatie die het Groene Halte-label in België toekent. TreinTramBus is een organisatie met veel impact. Als vrijwilliger liggen er talloze mogelijkheden in het verschiet. Doe mee aan deze opwindende reis!

Image

Wil jij je liefde voor de natuur combineren met wandelen, fotografie en openbaar vervoer?

Stuur dan een berichtje met een korte motivatie en we nemen dan snel contact met je op.