Wandeling thumbnail

Foto: TreinTramBus

Gallery image Gallery image Gallery image Gallery image

FAQ – Veel gestelde vragen over Groene Halte

  • Wat maakt Groene Halte-wandelingen zo speciaal?

De rit van en naar je bestemming is een deel van de beleving van je uitstap. Je voelt je veel meer op reis als je vervoerd wordt, dan dat je met je wagen naar je wandelbestemming gaat. Op de weg naar huis kan je ook uitrusten van je wandeling en bijvoorbeeld een boek lezen.

  • Moet ik dan niet lang wachten op de bus of trein na mijn wandeling?

We zorgen ervoor dat de haltes minstens 1 keer per uur bediend worden, zowel op weekdagen als in het weekend. Soms is de situatie ter plaatse veranderd, dan geven we dit aan op de detailpagina van de wandeling. Onze routes eindigen meestal waar er ook horecagelegenheid is. Zo kan je na je wandeling even iets drinken en kan je snel naar huis. We raden wel aan om de routeplanners te checken voor je begint aan iedere wandeling.

  • Met de wagen gaan is toch veel goedkoper?

Als je met je wagen reist naar je wandeling heb je veel verborgen kosten zoals brandstof, verzekering, wegentax, autokeuring, parkeertickets, verkeersboetes, onderhoud, slijtage en eventuele schade, … Het loont dus om met het openbaar vervoer te reizen naar je wandelbestemming.

  • Zijn Groene Halte-wandelingen bewegwijzerd?

Neen, onze degelijke brochures met kaarten en/of een GPX wijzen je de weg.

  • Waarom zou ik een brochure of pdf aankopen?

In onze brochures kan je naast een kaartje heel wat interessante info vinden over de omgeving waardoor je wandelt. Dit geeft een extra dimensie aan je uitstap. Met je aankoop help je de drukkosten te dekken en draag je bij aan de ondersteuning van de algemene werking van Groene Halte en TreinTramBus. We zijn je dus erg dankbaar voor iedere aankoop!

  • Hoe gebruik ik een GPX ?

Onder aan deze pagina kan je een artikel vinden over hoe je met een GPX en een smartphone je weg kan vinden tijdens een wandeling.

  • Ik zoek vrijwilligerswerk is dat mogelijk bij Groene Halte?

Ja zeker! Check onze pagina vrijwilliger worden voor meer info.

  • Welke is de hashtag van Groene Halte?

Gebruik #groenehaltewandeling als je foto’s post op sociale media. Zo spoor je anderen aan om zich ook duurzaam te verplaatsen naar hun wandelingen en toon je hoe mooi onze routes zijn. Vergeet ons niet te taggen. De leukste foto’s reposten we. Bedankt alvast!

  • Kan ik als particulier een Groene Halte-wandeling laten ontwikkelen?

We ontwikkelen Groene Halte-wandelingen enkel op verzoek van lokale- en bovenlokale overheden en organisaties. Wil jij als particulier een Groene Halte in jouw stad of gemeente? Spreek dan de dienst toerisme, erfgoed of mobiliteit van jouw lokaal bestuur aan.

  • Wat is het verschil tussen Treinstapper en Groene Halte?

Groene Halte-wandelingen zijn verspreid over het hele land. Treinstappers situeren zich rond GR-routes en zijn langer dan Groene Halte-wandelingen. Omdat Groene Halte een initiatief is van TreinTramBus, hebben we vanuit ons DNA meer aandacht voor het reiscomfort met het openbaar vervoer. Toch zijn beide initiatieven waardevol. We bieden daarom Treinstapper ook te koop aan.

Kon je op je vraag geen antwoord vinden? Stuur ons dan een berichtje.