Wandeling thumbnail

Foto: TreinTramBus

Gallery image Gallery image Gallery image Gallery image

Groene Halte introduceert zelf-stappende schoenen

Groene Halte,  een project van TreinTramBus vzw dat wandelen met het openbaar vervoer promoot, heeft vandaag met trots de lancering aangekondigd van hun meest baanbrekende product tot nu toe: de zelf-stappende wandelschoen. 

Na een jaar van intensieve samenwerking met de Gentse start-up NeverWalkAgain en uitgebreid onderzoek en ontwikkeling, is het innovatieve product eindelijk klaar voor bètatesting en beschikbaar in de webshop van Groene Halte.

De zelf-stappende wandelschoen, uitgerust met geavanceerde sensoren en kunstmatige intelligentie, markeert een keerpunt in de wandelervaring. Gebruikers kunnen nu genieten van wandelingen zonder zelf te hoeven lopen, dankzij het geavanceerde systeem dat autonoom bewegingen maakt en obstakels vermijdt. “Het is een ware revolutie in de wereld van het wandelen”, verklaarde de voorzitter van TreinTramBus vzw. “Met de introductie van de zelf-stappende wandelschoen laten we zien dat Groene Halte niet alleen streeft naar duurzaam vervoer, maar ook naar innovatie in de manier waarop mensen genieten van de natuurlijke schoonheid die ons land te bieden heeft.”

De lancering van de zelf-stappende wandelschoen markeert slechts het begin van een reeks innovaties die TreinTramBus nog in petto heeft. Later dit jaar kunnen consumenten zich verheugen op nog een nieuw product: de zelfrijdende bushalte. “Dit lost het probleem op van vele mensen die hun bushalte zagen verdwijnen met de invoering van de basisbereikbaarheid”. 

TreinTramBus vzw is vastbesloten om constructieve verbeteringen voor modern en degelijk openbaar vervoer op de agenda te blijven plaatsen en voorstellen te doen die innoveren op manieren die voorheen ondenkbaar waren.

De zelf-stappende wandelschoen is in eerste instantie enkel te verkrijgen voor 10.000 bètatesters die zich vandaag kunnen aanmelden op de vernieuwde website van Groene Halte. Na inschrijving zullen ze uitgenodigd worden in het bètaprogramma waarmee ze wandelingen kunnen doen, over het hele land, die aansluiten op het openbaar vervoer.  Later zal het product op de markt komen voor het brede publiek. Mis deze kans niet om deel uit te maken van de toekomst van wandelen met het openbaar vervoer.

Aanmelden als bètatester kan hier

Hadden we je liggen? We konden het niet laten om dit de wereld in te sturen op 1 april. Om het goed te maken nodigen we je uit om onze wandelingen gratis te downloaden (GPX).