Wandeling thumbnail

Foto: Toerisme Brasschaat

Gallery image Gallery image Gallery image Gallery image

De ultieme picknickervaring

10 Tips en 3 Groene Halte Wandelingen voor een gezellige zomerdag!

De zomer is het perfecte moment om eropuit te trekken en te genieten van de prachtige natuur die België te bieden heeft. Wat is er nu beter dan een wandeling maken met Groene Halte, waarbij je eenvoudig met het openbaar vervoer naar de mooiste wandelroutes reist? Juist, een heerlijke picknick onderweg! Hier zijn onze tips om op een handige manier je picknick mee te nemen op je volgende Groene Halte wandeling, samen met drie aanbevolen wandelingen voor een gezellige zomerdag.

1. Kies de juiste rugzak

Begin met het kiezen van een comfortabele rugzak die niet te groot is, maar wel voldoende ruimte biedt voor al je picknickspullen. Een rugzak met meerdere vakken helpt je georganiseerd te blijven. Zo kun je eten, drinken en andere benodigdheden gemakkelijk scheiden en terugvinden.

2. Gebruik herbruikbare verpakkingen

Investeer in herbruikbare en afsluitbare bakjes. Deze houden je eten vers en voorkomen morsen. Siliconen zakjes zijn ideaal voor snacks zoals noten, gedroogd fruit of chips. Voor salades of sandwiches zijn BPA-vrije plastic bakjes of roestvrijstalen lunchboxen een uitstekende keuze.

3. Koelelementen en thermosflessen

Houd je drankjes en bederfelijke waren koel met kleine koelelementen. Een geïsoleerde lunchzak kan ook helpen om je eten langer vers te houden. Voor warme dranken of soep kun je een thermosfles meenemen. Dit is vooral handig voor vroege ochtendwandelingen waarbij een kopje koffie of thee welkom is.

4. Slimme voedselkeuze

Kies voor eenvoudig mee te nemen en te eten voedsel. Denk aan wraps, sandwiches, fruit, rauwkost en hartige muffins. Vermijd voedsel dat snel bederft of moeilijk te vervoeren is. Pasta- of couscoussalades zijn ook makkelijk en voedzaam. Vergeet de desserts niet, zoals koekjes of chocolade voor een zoete afsluiter!

5. Milieuvriendelijk bestek en servies

Neem herbruikbaar bestek en servies mee. Bamboe- of roestvrijstalen besteksets zijn lichtgewicht en milieuvriendelijk. Vergeet niet een opvouwbare snijplank en een mes voor het snijden van fruit of brood.

6. Hydratatie is belangrijk

Zorg ervoor dat je voldoende water bij je hebt. Een hervulbare waterfles is een must. Tijdens de zomermaanden is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, vooral tijdens een lange wandeling.

7. Zorg voor comfort

Neem een lichtgewicht picknickkleed mee dat je eenvoudig in je rugzak kunt opbergen. Sommige kleedjes hebben een waterdichte onderkant, handig voor als de grond vochtig is. Een klein zitkussen kan ook extra comfort bieden.

8. Denk aan de afvalzak

Respecteer de natuur en neem een kleine afvalzak mee om al je afval netjes in te verzamelen. Laat geen spoor achter en neem alles weer mee naar huis of gooi het weg in een geschikte afvalbak.

9. Bescherming tegen de zon

Vergeet niet om zonnebrandcrème, een zonnehoed en zonnebril mee te nemen. Picknicken onder een boom kan extra schaduw bieden tijdens je picknick.

10. Plan je route

Kies een Groene Halte route die geschikt is voor een picknick. Veel van deze routes hebben prachtige uitzichten en rustige plekken waar je kunt stoppen en van je maaltijd kunt genieten. Bekijk de route van tevoren en plan waar je wilt pauzeren.

Met deze tips ben je helemaal klaar voor een ontspannen en smakelijke picknick tijdens je Groene Halte wandeling. Dus pak je rugzak, spring op de trein en ontdek de schoonheid van de Belgische natuur deze zomer. Smakelijk en veel wandelplezier!

Populaire Groene Halte-routes voor een zomerse pick-nick

1. Langs Hannecartbos en Duinen
In het Hannecartbos is er een mooie picknickzone ingericht.

  • Meer info over deze route vind je hier.
  • Bestel je liever een picknick dan kan dat hier.

2. Park Vordenstein – Peerdsbos – Park van Brasschaat
De ideale locatie voor een overheerlijke picknick met je familie of grote liefde.

  • Meer info over deze route vind je hier.

3. Grensleie Netwerk: Wervik – Dadizele
In Dadizele is er zelfs een picknickkast waar je de dag ervoor nog een picknick kan bestellen!

  • Meer info over deze route vind je hier.
  • Bestel je liever een picknick dan kan dat hier.