Wandeling thumbnail

Foto: Gemeente Mol

Gallery image Galbergen-Broekbeemden - Picknicken met een zicht Galbergen-Broekbeemden - De Schansheide in Mol Galbergen-Broekbeemden - Prachtig uitzicht vanop de Sas4 toren Galbergen-Broekbeemden - Even binnenpiepen Galbergen-Broekbeemden - Wandelaars aan de witloop - Schansheide - Mol

Galbergen-Broekbeemden

De Groene Halte-wandeling Galbergen-Broekbeemden begint in het pittoreske Mol en voert je naar het charmante Dessel, waarbij je onderweg langs een aantal werkelijk prachtige stukjes natuur komt. Een van de hoogtepunten van deze tocht is het 64 hectare grote bosgebied De Galbergen. Dit uitgestrekte bos spreekt zowel volwassenen als kinderen aan dankzij de diversiteit aan flora en fauna en de uitnodigende wandelpaden die door het gebied kronkelen.

Vervolgens kom je in de Broekbeemden, een schilderachtig landschap waar kleine akkers en weiden elkaar afwisselen, gescheiden door houtkanten en bomenrijen. Dit mozaïek van landbouwgrond en natuurlijke elementen creëert een serene en idyllische omgeving die perfect is voor een rustige wandeling.

Daarnaast voert de route je langs de witzandwinningsputten. Deze kunstmatige meren zijn ontstaan door de zandwinning en vervullen tegenwoordig niet alleen een recreatieve functie, maar spelen ook een cruciale rol in het natuurbehoud. Ze vormen een belangrijke habitat voor diverse soorten watervogels, vooral tijdens hun trektochten. De putten bieden een rustplaats en voederplek voor deze vogels, waardoor ze een essentiële bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de regio.

Kortom, deze wandeling biedt een unieke combinatie van natuur en recreatie, waarbij je kunt genieten van zowel de rustgevende bosgebieden als de levendige waterrijke omgevingen. Het is een perfecte gelegenheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en je onder te dompelen in de schoonheid van de natuur.

Startpunt:

Station NMBS Mol

Eindpunt:

Bushalte De Lijn Dessel Markt

 

Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Mol - Dessel

Icon

14 km

Deze Groene-Haltewandeling kwam tot stand met de steun van de provincie Antwerpen, Natuurpunt, De Lijn en NMBS/Infrabel.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER
×

Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp

    ×

    Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

    Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp