Wandeling thumbnail

Foto: Eva Vanhuyse

Gallery image Vloethemveld_wandelaars_herfst Permeke Museum Vloethemveld Uitkijkpost_Vloethemveld_ Erwin Derous Vloethemveld_ree_Erwin Derous Vloethemveld_wandelaar Vloethemveld_wandelpad Kamphuis VLOETGHEMVELD Vloethemveld_vijver

De ronde van Vloethemveld

De ronde van Vloethemveld is een unieke wandeling die Europese topnatuur combineert met open erfgoed. Het is een zeer gevarieerd gebied, met bossen, heidevelden, schrale graslanden en voedselarm water. Ook passeer je langs gerestaureerde barakken van het voormalige krijgsgevangenenkamp en het vroegere spoornetwerk van het Belgische leger. In het bos vind je onder andere wilgen, berken, zomereiken en ratelpopulieren. Het gebied staat ook bekend om zijn roofvogels. Met een beetje geduld en geluk kan een ree je pad kruisen. Het voormalige munitiedepot is een uniek heiderelict met Europese topnatuur! Vanaf de Heidetoren en vanuit de waterhut heb je een uniek uitzicht op deze natuurschat.

In Jabbeke passeer je ook het recent gerenoveerde Permeke museum. Het museum is volledig opgedragen aan de Belgische schilder en beeldhouwer Constant Permeke. Hij wordt gezien als de belangrijkste vertegenwoordiger van het Vlaams expressionisme. Een absolute aanrader! In zijn voormalige woonhuis is er een permanente tentoonstelling met kunstwerken, gebruiksvoorwerpen, archiefmateriaal, films, foto’s en vele verhalen.

Startpunt:

Bushalte De Lijn Zedelgem Dorp of via aanlooproute van 6 km vanaf Station NMBS Zedelgem

Eindpunt:

Bushalte De Lijn Jabbeke Museum Permeke

 

Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Zedelgem - Jabbeke

Icon

14 km - 19 km

Deze Groene Halte is een realisatie van TreinTramBus met medewerking van Agentschap Natuur en Bos, de gemeenten Zedelgem en Jabbeke en de Vlaamse Landmaatschappij.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER
×

Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp

    ×

    Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

    Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp