Wandeling thumbnail

Foto: TreinTramBus

Gallery image Kom tijdens je wandeling de prachtige Zimmertoren tegen. Gezellig steegje in Lier Wandelen in Lier Wandelen in Lier is een groot plezier Gezellige straatjes

Neteland – Kesselse Heide

Deze wandeling biedt een rijke variatie aan landschappen die je als wandelaar betoveren met hun schoonheid en diversiteit. Bij de start van deze Groene Halte-wandeling, word je eerst geleid langs een fascinerende reeks monumenten en bezienswaardigheden die het historische en culturele erfgoed van Lier belichten. Van het schilderachtige begijnhof tot aan de bekende Zimmertoren en het indrukwekkende Groot Spui, elke stap onthult nieuwe aspecten van deze charmante stad.

Na het verlaten van het stedelijke weefsel van Lier, wordt de ontdekkingsreis voortgezet langs een labyrint van waterwegen die de regio doorkruisen. De Kleine en de Grote Nete, de Afleidingsvaart van de Nete en het Netekanaal vormen een intrigerend netwerk van waterlopen dat de natuurlijke pracht van de omgeving versterkt.

De kortere variant van de route bereikt zijn einde bij het station van Kessel, maar voor degenen die nog meer willen verkennen, biedt de langere variant een boeiende voortzetting. Deze uitgebreidere route leidt je verder naar het indrukwekkende Fort van Kessel, waar de geschiedenis tot leven komt te midden van de imposante vestingwerken. Vervolgens doorkruis je het mooie landschap van het Provinciaal Groendomein Kesselse Heide, een oase van rust en natuurpracht die uitnodigt tot ontspanning. Ten slotte brengt deze wandeling je naar het station van Nijlen, waar je kunt terugblikken op een geweldige uitstap vol avontuur, ontdekking en verbondenheid met de natuur.

Later dit jaar wordt deze wandeling uitgebreid beschreven in onze eerste Groene Halte-wandelgids, samen met 9 andere van onze populairste routes.

 

Startpunt:

Station NMBS Lier

Eindpunt:

Korte wandeling: Station NMBS Kessel

Lange wandeling: Station NMBS Nijlen


Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Lier - Nijlen

Icon

9.5 km - 15.5 km

Wheelchair

8.5 km

TOEGANKELIJKHEID

Rolstoel iconKinderwagen icon

Samen met Visit.Lier werken we eraan om deze populaire Groene Halte-wandeling extra in de kijker te zetten.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER
×

Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp

    ×

    Vul je e-mailadres in om het bestand onmiddellijk naar je PC/smartphone te downloaden.

    Tip: download het op je smartphone als je het wil gebruiken met een wandelapp