Wandeling thumbnail

Foto: TreinTramBus

Gallery image Gallery image Gallery image Gallery image

Doe mee met 30 Dagen Minder Wagen in juni

Lukt het jou ook in 2024 om je auto een maand zo min mogelijk te gebruiken? Ga de uitdaging aan en doe mee met 30 Dagen Minder Wagen. Wij helpen je goed op weg met tips, tricks en voordelen. En we zorgen voor duizenden andere deelnemers die mee supporteren voor jou.

Waarom 30 dagen minder wagen?

Omdat wij geloven dat jij het kan: 30 dagen lang meer fietsen, wandelen, autodelen of trein-tram-bussen. Door een maand lang bewuster bezig te zijn met je mobiliteit, ga je vanzelf kiezen voor minder auto. Want al die andere manieren van onderweg zijn hebben je veel te bieden:

  • Je boost je gezondheid door meer te bewegen én je hebt minder last van file- en parkeerstress.
  • Je bespaart veel geld aan brandstof- en parkeerkosten.
  • Je leert nieuwe routes, schone plekken en fijne mensen kennen onderweg.
  • Je draagt je steentje bij aan de strijd tegen de klimaatverandering.
  • En je vergroot de groeiende groep mensen die meer en betere infrastructuur willen voor openbaar vervoer, fietsers, voetgangers en autodelers.

Met andere woorden: je maakt een positief verschil door je gewoontes te doorbreken. Jouw deelname is een signaal aan de beleidsmakers dat duurzame mobiliteit en straten en wijken op mensenmaat hoger op de agenda moeten.

We doen dit samen

Meer te voet, met de fiets, het openbaar vervoer en autodelen: dat lijkt misschien lastig. Maar met onze concrete tips en de steun van véél gemeenten en andere partners gaat het je zeker lukken. En voor al die keren dat je niet zonder auto kan, gebruiken wij onze stem om de beleidsmakers te laten weten dat er meer investeringen nodig zijn in openbaar vervoer, comfortabele wandel- en fietsinfrastructuur en autodelen.

Wie zit er achter 30 Dagen Minder Wagen?

Netwerk Duurzame Mobiliteit verenigt als erkende koepel van mobiliteitsverenigingen: TreinTramBus (en dus ook Groene Halte), Autodelen.net, Bond Beter Leefmilieu, Fietsersbond, Mobiel 21, Mpact, Trage Wegen, en de Voetgangersbeweging. Allemaal samen zetten we elk jaar deze campagne op poten. Netwerk Duurzame Mobiliteit wil een samenleving mogelijk maken waarin iedereen, zonder onderscheid, zich met minimale negatieve effecten voor mens en planeet, vrij kan verplaatsen.

Schrijf je nu in!

Wil jij ook een maand lang bewust kiezen voor duurzame mobiliteit? Schrijf je dan nu in voor 30 Dagen Minder Wagen in juni. Doe mee, maak een verschil, en laat jouw stem horen voor een groenere en gezondere toekomst voor ons allemaal! Doe ook mee voor de voordelen maar daarover later meer! Schrijf je hier in.