Wandeling thumbnail

Foto: Jacques Peeters

Gallery image Wandel langs prachtige bouwwerken Wandel langs gebouwen met een verhaal Tramstation De koninklijke serres - Brussel Het hek van de Koninklijk Paleis Begraagplaats Wandelaar met rugzak over houten wandelpad in Brussel

Langs Parken en Koninklijke Paleizen

Deze Groene Halte-wandeling loopt grotendeels door de noordkant van Brussel. Vandaar loopt de tocht langs het kanaal, Laken en vervolgens naar de Heizel. Het tweede deel brengt je van het UZ Brussel via een verrassend groene zone naar het centrum van Jette. Als afsluiter heb je alle mogelijkheden om de Parken en Paleizen te zien die deze wandeling zijn naam gegeven hebben. Onderweg zijn er verschillende interessante plaatsjes voor een tussenstop of een extra bezoek. Is het weer even geleden dat je het Atomium van binnenuit hebt bekeken, wil je wat meer leren over Magritte, of de catacomben van de Belgische koninklijke familie bezoeken? Dat kan allemaal via deze route.

Deze stadswandeling komt niet tot zijn recht zonder de waardevolle info van onze brochure. Daarom bieden we voor deze wandeling geen GPX aan.

 

Startpunt:

NMBS Station Brussel-Noord

Eindpunt:

NMBS Station Brussel-Noord

 

Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Brussel (Brussel - Laken - Jette)

Icon

4.4 km - 8.6 km

TOEGANKELIJKHEID

Kinderwagen icon

Deze wandelingen werden mogelijk gemaakt dankzij een projectsubsidie van Urban.Brussels

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER