Wandeling thumbnail

Foto: Toerisme Gent

Gallery image Wandelen langs historische gebouwen Gent Gezellig park In Gent Wandelen over het Vlonderpad Gezin geniet van de Gentbrugse Meersen

Gentbrugse Meersen

Ontdek de Gentbrugse Meersen met een duurzame wandeling door dit zich snel ontwikkelende natuurgebied, ideaal voor een ontspannende tocht. Ooit een lappendeken van kleinere groengebieden, voormalige landbouwgronden en restruimtes, transformeert dit gebied zich nu tot een divers en aantrekkelijk landschap. Tijdens je wandeling kom je langs het geboortebos en volg je het groene lint van het Gentse Zwin, met zijn slikken en schorren langs de Schelde, richting het Ledebergse Keizerpark. Voor wie nog energie heeft, loopt de route verder naar de mooie Sint-Baafssite en het hart van de oude binnenstad.

Voor toegankelijkheid zijn er verschillende opties: de toegankelijke variant loopt over betonpaden, met slechts tweemaal een kort stukje halfverharde weg. De langere en kortere varianten gaan deels over onverharde paden en zijn daarom minder geschikt voor rolstoelen, maar kinderwagens kunnen wel mee, al vereist dit soms wat extra inspanning. De wandelingen zijn zeer kindvriendelijk, met diverse speelterreinen langs de route. Beide trajecten zijn grotendeels autovrij, en met het blotevoetenpad en de natuur onderweg worden ook de jongste wandelaars geprikkeld en uitgedaagd.

Startpunt:

Bushalte De Lijn Gentbrugge Braemkasteel

Eindpunt:

Lange wandeling: bus- en tramhalte De Lijn Gent Korenmarkt

Korte wandeling: bushalte De Lijn Keizerpoort (Keizervest)


Controleer voor vertrek steeds de routeplanners van de NMBS, De Lijn, Hoppin, de MIVB of de TEC.

Left arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

INFORMATIE OVER
DEZE WANDELING

WAAR?

Gent

Icon

9 km - 13.3 km

Wheelchair

7.4 km

TOEGANKELIJKHEID

Rolstoel iconKinderwagen icon

Deze Groene-Haltewandeling kwam tot stand met de steun van de Stad Gent.

Arrow

TERUG NAAR OVERZICHT

TTB

LAAT HET OPENBAAR VERVOER JE IN DE STEEK? WIJ NEMEN HET VOOR JE OP!

LEES MEER